Ken je dat gevoel dat je niet meer goed op je plek zit? Dat je je werk nog wel leuk vindt maar denkt “Is dit het nou?” Uit recent onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlanders ontevreden is over hun huidige baan. Ik had dat gevoel al even, maar ja, je hebt een vaste baan dus zekerheid. En je werkt ergens niet voor niets al 24 jaar, dat geef je niet zomaar op. En toch besloot ik dat te doen!

Als je zelf geen actie onderneemt verandert er niks

Ruim 24 jaar werkte ik bij Severinus waar ik ontzettend veel geleerd heb en vele kansen heb gekregen. Mooie doorgroei mogelijkheden kwamen voor mij voorbij in deze organisatie. Ik heb mez
elf kunnen ontwikkelen en kennis opgebouwd op veel vlakken: verpleegkundige zijn , leiding geven, HR, opleiden en ontwikkelen, projectleider, OR, etc. Ik heb het allemaal mogen ervaren en meemaken. En toch komt dan dat gevoel dat je niet meer tevreden bent. Na een coachingstraject wist ik ook; ik wil mezelf verder ontwikkelen maar niet meer bij deze organisatie. Daarom richtte ik bijna een jaar geleden mijn eigen bedrijf op “Krachtig organiseren en ontwikkelen”. Dit deed ik naast mijn baan. Ik kwam op het punt dat ik niet wilde blijven hangen in die baan waar ik het niet meer naar mijn zin had. Na gesprekken met fijne mensen in mijn omgeving stond mijn besluit vast. Ik besloot de sprong te wagen en dat is spannend! Geen vast contract meer en voorlopig aan de slag als eigen ondernemer; ik heb mijn baan opgezegd.

Volg je hart dan klopt het altijd

Ik ga mijn hart volgen: mezelf ontwikkelen, de buitenwereld ontdekken. Dankbaar voor mijn opgebouwde kennis en ervaring bij Severinus sta ik te trappelen om aan de slag te gaan. Nieuwe mensen ontmoeten en ervaringen opdoen. Spannend? Ja! Maar wel leuk spannend. Tot begin 2017 ben ik werkzaam voor de Mutsaersstichting als teamcoördinator HR(D). Daarna ga ik weer op zoek naar een andere uitdaging. Dat betekend dat ik de komende maanden met veel mensen koffie ga drinken om die uitdagingen te ontdekken. Weet jij een leuke uitdaging voor mij of lijkt het je leuk om samen eens koffie te drinken en te sparren? Ik hoor het graag!

Nicole Otten
06-21830401